Αν ακόμα αγνοείτε την ύπαρξη της ήρθε ο καιρός για να την αποκτήσετε και να βάλετε τάξη στα μεταλλικά σας αντικείμενα. Τσιμπιδάκια για τα φρύδια, λίμες, νυχοκόπτες, αξεσουάρ μανικιούρ, ψαλιδάκια και χίλια δυο άλλα μικροαντικείμενα που πάντα ψάχνετε και μονίμως δε θυμάστε που τα έχετε βάλει πλέον θα βρουν τη θέση που τους ταιριάζει. Ο λόγος για την μαγνητική ράγα που ήρθε για να οργανώσετε το μπάνιο σας με τη δύναμη της έλξης.

Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, βάλε το σίδερο στη ρύθμιση ατμού προκειμένου να απομακρύνεις οποιοδήποτε υπόλειμμα έχει μείνει μέσα στις τρύπες της συσκευής. Για τις πιο... επίμονες τρύπες, θα χρειαστείς μόνο μια οδοντογλυφίδα προκειμένου να αφαιρέσεις ό, τι έχει απομείνει. Οργανώστε το μπάνιο σας μόνο με ένα αντικείμενο!

Όλα τα σίδερα , ύστερα από κάποιο διάστημα συχνής χρήσης, αρχίζουν να συγκεντρώνουν άλατα, βρωμιές και σκουριά στην πλάκα τους , με αποτέλεσμα πολλές φορές να κολλούν τα ρούχα πάνω τους κατά τη διάρκεια του σιδερώματος ή ακόμα και να λερώνονται.

Για να τις καθαρίσετε πάρτε ένα μπολ, γεμίστε το με λευκό ξύδι, το οποίο έχετε ζεστάνει, και βυθίστε μέσα το τηλέφωνο του ντους για τουλάχιστον 1 ώρα. Τα άλατα θα έχουν μαλακώσει και μερικά θα επιπλέουν μέσα στο ξύδι. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε το κεφάλι του ντους για να φύγουν τα άλατα. Ανοίξτε το νερό να φύγει το ξύδι από τις τρυπίτσες και στο τέλος το περνάτε με ένα βρεγμένο πανί και το σκουπίζετε. Αφαίρεση αλάτων από ατμοσίδερο

Γεμίστε τον βραστήρα με ένα δάχτυλο ξύδι και ανακινήστε τον προκειμένου να πάει και στις πλαϊνές επιφάνειες, γιατί κι εκεί υπάρχουν άλατα, που ίσως δεν βλέπετε. Αφήστε το ξύδι να δράσει για 1 ώρα χωρίς να το βάλετε να βράσει. Έπειτα αφαιρέστε το και γεμίστε το με φρέσκο νερό. Τέλος, βράστε 2-3 φορές νερό και αδειάστε το πριν χρησιμοποιήσετε τον βραστήρα. Αφαίρεση αλάτων από το μπάνιο

Τα άλατα του νερού στα ποτήρια και στα βάζα εξαφανίζονται αν τα γεμίσετε με κόκα κόλα για 24 ώρες ή αν τα ξεπλύνετε με διάλυμα νερού και χυμού λεμονιού ή διάλυμα νερού και ξυδιού. Ρίξτε λίγο από το διάλυμα μέσα στο βάζο. Αφήστε το εκεί ολόκληρο το βράδυ και την επόμενη μέρα αδειάστε το και ξεπλύνετε.

Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα. Αυτό θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τη λεκάνη . Όμως δεν πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε στεγνή, επειδή μπορεί να σπάσετε την πορσελάνη. Τρίψτε τη λεκάνη με υπομονή και, ιδού, το πρόβλημα λύθηκε. 3. Καθαρίστε τη λεκάνη με κόκα-κόλα

Τα άλατα αποτελούνται από ασβέστιο που λεκιάζει πολλά αντικείμενα στο μπάνιο σας . Αν προτιμάτε να αποφύγετε τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα λόγω αλλεργιών ή λόγω του κόστους τους, ακολουθούν μερικά κόλπα για να απομακρύνετε τα άλατα από το μπάνιο με φυσικά προϊόντα που σίγουρα έχετε στο σπίτι.

Έτσι, οι άνθρωποι που έχουν μανία με την καθαριότητα και την υγιεινή αντιμετωπίζουν το καθάρισμα του μπάνιου ως μια καθημερινή πρόκληση. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν σχηματίζονται αποθέσεις αλάτων, που είναι εχθρός για τις βρύσες, το ντους και τους καθρέφτες. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τα άλατα από το μπάνιο με προϊόντα που σίγουρα έχετε στο σπίτι. Τι προκαλεί τις αποθέσεις αλάτων;

Τα άλατα αποτελούνται από ασβέστιο που λεκιάζει πολλά αντικείμενα στο μπάνιο σας. Αν προτιμάτε να αποφύγετε τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα λόγω αλλεργιών ή λόγω του κόστους τους, ακολουθούν μερικά κόλπα για να απομακρύνετε τα άλατα από το μπάνιο με φυσικά προϊόντα που σίγουρα έχετε στο σπίτι.

Αν έχετε λεκέδες από άλατα στο μπάνιο σας, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά με τις παρακάτω απλές διαδικασίες. Θα χρειαστείτε μονάχα φυσικά, φτηνά προϊόντα που μπορείτε να βρείτε παντού.

Στην αγορά υπάρχουν διαφόρων ειδών απορρυπαντικά που είναι αρκετά αποτελεσματικά στη λύση του προβλήματος, αλλά η λύση είναι προσωρινή, καθώς τα άλατα εμφανίζονται ξανά. Υπάρχει όμως και μία απλούστερη λύση, με φυσικό προϊόν, που απομακρύνουν για πάντα τα άλατα. Αυτό το φυσικό προϊόν που «λύνει τα χέρια» στο πρόβλημα των αλάτων είναι το λευκό ξύδι.

Τα αποξηραμένα άλατα, σε περίπτωση που δεν καθαριστούν γρήγορα, θα γίνουν πιο σκληρά και θα μαζέψουν περισσότερες βρομιές. Πέρα από την άσχημη όψη που αποκτούν νεροχύτης και μπάνιο, είναι και ανθυγιεινά, καθώς συγκεντρώνονται διαφόρων ειδών μικρόβια.

Οι περιοχές του μπάνιου και του νεροχύτη είναι αυτές που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες αλάτων, από τα νερά που πέφτουν.

Είτε πηγαίνετε είτε επιστρέφετε από διακοπές, ένα είναι σίγουρο, ότι το αυτοκίνητό σας πρέπει να είναι καθ’όλα έτοιμο για τις νέες προκλήσεις. Αφού το πάρετε από το συνεργείο λοιπόν, αφήστε ένα μπουκάλι ξύδι για ένα βράδυ στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Την επόμενη μέρα τίποτα δε θα …μυρίζει όπως χτες, καθώς το πάμφθηνο αυτό υγρό θα απορροφήσει όλες τις άσχημες μυρωδιές.


Δημοσίευση: 15/11/2019


. .