Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα πρέπει να ελέγχετε τα κόπρανά σας. Ψάξτε για πέτρες. Η χολή δίνει στις πέτρες πράσινο χρώμα. Κοιτάξτε επίσης αν υπάρχουν μαύρες, κόκκινες και καφέ πέτρες. Τέλος, κοιτάξτε για πέτρες που περιέχουν αίμα. (Σημείωση: Συχνά, το ελαιόλαδο δημιουργεί μικρές αφρώδεις μάζες στον εντερικό σωλήνα και πολλοί άνθρωποι τις μπερδεύουν με τις πέτρες.) Σε περίπτωση που δεν παρατηρήσετε τίποτα, δεν σημαίνει ότι η θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική.

Η αποτοξίνωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού, δεδομένου ότι εξουδετερώνει και αποβάλλει τις τοξίνες μέσω των μεγάλων οργάνων, όπως το έντερο, το ήπαρ, τα νεφρά, τους πνεύμονες, τους λεμφαδένες και το δέρμα. Σύμφωνα με πολλούς θεραπευτές, η αποτοξίνωση μέσω ειδικών προγραμμάτων καθαρισμού μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο για την πρόληψη των ασθενειών.

Η εξάλειψη των τοξινών και η παροχή υγιεινών και θρεπτικών συστατικών στο σώμα σας, σας προστατεύει από τις ασθένειες και βελτιώνει την ικανότητά σας να διατηρείτε καλή υγεία. Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό και βελτιώνουν την πέψη ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπουν να χάσετε βάρος και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Οι ορμόνες του στρες, τα φάρμακα και το κάπνισμα δημιουργούν πολλά ένζυμα της 1ης φάσης. Χωρίς την συμπλήρωση των κατάλληλων θρεπτικών ουσιών από μια μεγάλη ποικιλία τροφών, το συκώτι επιβαρύνεται πάρα πολύ και αυτό οδηγεί σε φλεγμονή και άρα σε διάφορες ασθένειες. Τι πρέπει να τρώτε για σωστή αποτοξίνωση

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι, επειδή αυτές οι μέθοδοι αποτοξίνωσης δεν υποστηρίζονται από έναν γενικότερα υγιεινό τρόπο ζωής, μέσα σε 1-2 εβδομάδες οι περισσότεροι εγκαταλείπουν την προσπάθεια για αποτοξίνωση και επιστρέφουν στις πρότερες συνήθειές τους. Αποτοξίνωση: Τι λέει η ιατρική επιστήμη

Οι πρώτες λίγες ημέρες μπορεί να είναι δύσκολες, αλλά μόλις “συνηθίσετε” και βελτιωθούν τα επίπεδα ενέργειας που έχετε, τότε νιώθετε ότι έχετε κάνει πραγματική αποτοξίνωση.

Μια μέρα ζητήθηκε από έναν στοχαστή της Ιατρικής ποια είναι η πιο σοβαρή ασθένεια του αιώνα. Οι παρόντες περίμεναν να απαντούσε ο καρκίνος και το έμφραγμα. Με μεγάλη τους έκπληξη ο επιστήμονας απάντησε: "Η αδιαφορία". Όλοι τότε κοιτάχτηκαν στα μάτια και ο καθένας τους αντιλήφτηκε ότι ήταν σοβαρά άρρωστοι. Στο τέλος του ζητήθηκε ποια είναι η θεραπεία και ο επιστήμονας απάντησε: "Να το αντιληφθείτε".

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή αποχυμωτή. Εάν χρησιμοποιείτε μπλέντερ , πρέπει να προσθέσετε 1-2 φλυτζάνια του νερού κατά την προετοιμασία, και έπειτα να το σουρώσετε. Εάν χρησιμοποιείτε έναν αποχυμωτή, απλά ανακατέψτε καλά τα συστατικά.

Χυμός αποτοξίνωσης για το συκώτι με 6 συστατικά. Ισχυρός αντικαρκινικός χυμός αποτοξίνωσης του συκωτιού

Οι υποκλυσμοί 1-3 κλύσματα την εβδομάδα βοηθάν και αυτοί αρκετά και είναι σημαντικοί, για να καθαρίσει το έντερο γιατί αλλιώς οι πέτρες δεν θα μπορέσουν να περάσουν, όταν κάνουμε τον τελικό καθαρισμό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καλό είναι αποφεύγουμε την κατανάλωση πρωτεϊνών και τροφών πλούσιες σε πρωτείνες (κυρίως τα ζωικά προϊόντα και τα λίπη, τη ζάχαρη, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά).

Επίσης πίνουμε κάθε ημέρα χυμό μήλου, περίπου 1 λίτρο την ημέρα (ο καλύτερος είναι φρέσκο στυμμένος χυμός από βιολογικά μήλα). Το μηλικό οξύ στον χυμό μήλου μαλακώνει το ήπαρ και τις πέτρες στη χολή. (Μηλικό οξύ έχει και η αγριάδα!)

Πως φτιάχνω: σπορά φύτεμα καλλιέργεια, παρασκευή αποθήκευση τροφίμων, βότανα, φυσικές θεραπείες, επιβίωση, δωρεάν βιβλία, κατασκευές

Είμαι η Νίκη Χάγια, δημοσιογράφος και δασκάλα yoga. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να στηρίζομαι στο κεφάλι μου, να απολαμβάνω το γεμάτο φυτά σπίτι μου και να γνωρίζω ανθρώπους και μέρη που φέρνουν το bliss και το χρώμα σε μία γκρι αστική καθημερινότητά. Το Lady Papaya είναι ο κόσμος μου. Καλή σας εξερεύνηση.

Τα τρόφιμα της σύγχρονης διατροφής, ιδίως το κρέας , οι τηγανισμένες τροφές, τα ραφιναρισμένα έλαια και τα τρόφιμα που περίεχουν χημικά πρόσθετα, εξασθενούν το ήπαρ. Το ίδιο επίσης κάνουν και το αλκόολ, ο καπνός και οι περιβαλλοντικοί ρύποι.

Ο φρέσκος χυμός μήλου είναι μία από τις καλύτερες εναλλακτικές για το φυσικό καθαρισμό του εντέρου και για να απομακρύνετε τις τοξίνες . Ο χυμός αυτός, που θα πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, υποστηρίζει τη λειτουργία του συκωτιού και βελτιώνει την κινητικότητα του εντέρου, ανακουφίζοντας έτσι από προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να δίνετε προσοχή στις διατροφικές σας συνήθειες, αν θέλετε να διατηρείτε το έντερό σας καθαρό και απαλλαγμένο από άχρηστες ουσίες. Θα πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωση τροφών με πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες και ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης. Σωματική δραστηριότητα


Δημοσίευση: 16/11/2019


. .