Kozani on Line : Εύκολο και απολαυστικό κέικ σοκολάτας

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

Εύκολο και απολαυστικό κέικ σοκολάτας

Ένα γευστικό κέϊκ για να συνοδεύσετε τον καφέ σας !


Υλικά

4 φλ. σκληρό αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


1 φλ. κακάο

1 φλ. γάλα

1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 αυγά

2 βανίλιες

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπήστε το με το μίξερ για να μαλακώσει. Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέστε ένα – ένα τα αυγά χωρίς να σταματήσετε να δουλεύετε το μείγμα με το μίξερ. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ζεστάνετε λίγο το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το κακάο. Μόλις ετοιμαστεί, προσθέστε εναλλάξ το αλεύρι και το μείγμα του κακάο στο βούτυρο, χτυπώντας το μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετέ το σε μια φόρμα κέικ, την οποία θα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήστε το κέικ για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Δημοσίευση: 11/11/2019

" /> Εύκολο Και Απολαυστικό Κέικ Σοκολάτας - Τα 2 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Το υγρό κέικ σοκολάτας που πετυχαίνει πάντα: εύκολο, χωρίς αλεύρι, κολασμένα απολαυστικό | Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή | Θεσσαλία Τηλεόραση

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Το υγρό κέικ σοκολάτας που πετυχαίνει πάντα: εύκολο, χωρίς αλεύρι, κολασμένα απολαυστικό

Food

Το υγρό κέικ σοκολάτας που πετυχαίνει πάντα: εύκολο, χωρίς αλεύρι, κολασμένα απολαυστικό
26.01.2019 | 14:30
Φυτικά Επιδόρπια ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Fashion City Outlet
ICBS

Όλοι, ακόμα και όσοι έχουν μια σχετική άνεση στη ζαχαροπλαστική, έχουν να αφηγηθούν μια ιστορία παταγώδους αποτυχίας στην προετοιμασία ενός κέικ. Η οποία παταγώδης αποτυχία συνήθως συμβαίνει, σύμφωνα με τον Νόμο του Μέρφι, όταν θέλεις περισσότερο από ποτέ να σου πετύχει το γλυκό, για παράδειγμα σε μια μεγάλη σπιτική γιορτή ή όταν έχεις τάξει κέρασμα στο γραφείο ανεβάζοντας πολύ τον πήχυ των προσδοκιών των συναδέλφων σου.

Το παρακάτω υγρό κέικ σοκολάτας, ωστόσο, δεν θα σε προδώσει ποτέ. Η επιτυχία είναι στο τσεπάκι της μαγειρικής ποδιάς σου. Και είναι ακαταμάχητα απολαυστικό. Ένας έρωτας βγαλμένος από τον παράδεισο.

Υγρό κέικ σοκολάτας

Υλικά
220 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
220 γρ. ανάλατο βούτυρο
¾ φλιτζ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
7 μεγάλα αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνεις μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 22 εκ. με αποσπώμενο πάτο και στρώνεις λαδόκολλα στη βάση.

2. Σε μεγάλο σκεύος σε χαμηλή φωτιά, λιώνεις τη σοκολάτα και το βούτυρο. Προσθέτεις το κακάο και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

3. Χτυπάς τους κρόκους των αυγών σε μίξερ μαζί με 2/3 φλιτζ. ζάχαρη. Προσθέτεις σταδιακά και το υπόλοιπο 2/3 φλιτζ. ζάχαρη και ανακατεύεις για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Το αφήνεις στην άκρη.

4. Σε καθαρό μπολ μίξερ, χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις σταδιακά το υπόλοιπο 2/3 φλιτζ. ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να σφίξουν.

5. Αναμειγνύεις τη σοκολάτα με το μείγμα κρόκων μέχρι να ενωθούν ελαφρώς. Προσθέτεις το μείγμα με τα ασπράδια και ανακατεύεις μέχρι να μη φαίνονται πλέον ίχνη από ασπράδια.

6. Ρίχνεις 2 φλιτζ. από το μείγμα σε μπολ μεσαίου μεγέθους και το βάζεις στο ψυγείο (αυτό θα γίνει το ρευστό μείγμα σου).

7. Απλώνεις το υπόλοιπο μείγμα στη φόρμα και ισιώνεις με σπάτουλα. Ψήνεις για 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που βυθίζεις στο κέικ.

8. Αφήνεις το κέικ να κρυώσει εντελώς. Δεν πειράζει αν το κέντρο του βουλιάζει ελαφρώς. Είναι ο «κρατήρας» που θα υποδεχτεί τη ρευστή σοκολάτα. Σε αυτή τη φάση, μπορείς να σκεπάσεις το κέικ και να το διατηρήσεις στο ψυγείο έως και για 2 μέρες.

9. Αφαιρείς τα τοιχώματα από τη φόρμα που έχει κρυώσει εντελώς και απλώνεις το υπόλοιπο, άψητο μείγμα, στην κορυφή του ψημένου κέικ, με προσεκτικές κινήσεις, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά απόσταση από τις άκρες του. Ξαναβάζεις το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

10. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνεις το κέικ ξανά, με το άψητο μείγμα στην κορυφή, για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί στην επιφάνεια μια λεπτή κρούστα, ενώ η ζύμη παραμένει μαλακιά και κρεμώδης στο εσωτερικό.

11. Το αφήνεις να κρυώσει για δέκα λεπτά. Το κόβεις σε φέτες και το σερβίρεις ζεστό.

Πηγή: Food52.com, womantoc.gr



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Μαουσίδης-Νάνος

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
 
. .