Τα λεμόνια είναι πλούσια σε κιτρικό οξύ και, όταν συνδυάζεται με τη ζάχαρη, λειτουργούν μαζί ως ένα ήπιο προϊόν απολέπισης. Αυτό καταπολεμάει τις ρυτίδες επειδή αφαιρεί την λεπτή επίστρωση νεκρού δέρματος από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά που ενυδατώνουν την ξηρή, κατεστραμμένη, ερεθισμένη επιδερμίδα. Επαναφέρει την χαμένη υγρασία του δέρματος, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν λιγότερες ρυτίδες.

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι ελαιόλαδου με ίση ποσότητα από χυμό λεμονιού. Προσθέστε μισό κουταλάκι ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο, απλώστε το μείγμα απευθείας στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια πλυθείτε με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε χωρίς να τρίβετε την πετσέτα στο πρόσωπό σας.

Ανακατέψτε το ασπράδι ενός αυγού σε ένα μπολ, προσθέστε ένα κουταλάκι καφέ και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει. Με καθαρά χέρια κάντε κυκλικές απαλές κινήσεις και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα για 20 με 30 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει και στη συνέχεια πλυθείτε.

Γεμίζει τις μόνιμες ρυτίδες: ρινοχειλικές, της ‘πικρίας’, των χειλέων, του μετώπου και του μεσοφρύου. Επιπλέον το υαλουρονικό μπορεί να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά, φρύδια, πηγούνι, μύτη και γενικά να διορθώσει εμβυθίνσεις, ατροφικές ουλές ακμής, σημάδια και ασυμμετρίες στο πρόσωπό σας.

Οι νέες τεχνικές botox απαλύνουν φυσικά τις ρυτίδες έκφρασης σε μέτωπο, μεσόφρυο, μάτια και τις πιο επιφανειακές ρυτίδες (mesobotox) αποφεύγοντας τη δημιουργία ενός παγωμένου προσώπου όπως γινόταν στο παρελθόν. Επιτυγχάνεται με μία μόνο επίσκεψη και διαρκεί περίπου 4-6 μήνες.

Δίκτυο Συνεργατών | Α’ Βοήθειες | Τηλέφωνα Α’ Ανάγκης | Προειδοποιήσεις Φαρμάκων

Πρόκειται για έγχυση-διείσδυση στο δέρμα ενός κοκτέιλ ουσιών στο πρόσωπο ή στο σώμα ανάλογα με τις ανάγκες όπως πχ μίγματος υαλουρονικού οξέος με αμινοξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που εξασφαλίζουν αντιγήρανση ή συσφικτικών για σφριγηλό νεανικό δέρμα. Η νέα μεσοθεραπεία αφορά αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες που λαμβάνονται από το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς και εν συνεχεία εγχύονται στο δέρμα του. Μπορεί να γίνει ανά 1-2 εβδομάδες για 1-3 μήνες κατά περίπτωση.

Επιπλέον το υαλουρονικό μπορεί να δώσει όγκο και να σμιλεύσει ένα πρόσωπο, να δώσει όγκο και περίγραμμα σε λεπτά χείλη, να τονίσει τα ζυγωματικά «μήλα», να κάνει τα φρύδια πιο γεμάτα, εκφραστικά και νεανικά, να αυξήσει ένα μικρό υποπλαστικό πηγούνι, να δώσει σχήμα σε μια μικρή μύτη και γενικά να διορθώσει εμβυθίνσεις, ατροφικές ουλές ακμής, σημάδια και μικροατέλειες σχήματος και ασυμμετρίας στο πρόσωπό μας.

Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε τον νεανικό κομψό λαιμό της Αιγύπτιας βασίλισσας Νεφερτίτης, χωρίς χειρουργείο τότε μπορείτε να κάνετε το botox Nefertiti lift που σας χαρίζει ανόρθωση και εξάλειψη των οριζόντιων ρυτίδων και των κάθετων μπάντων του λαιμού.

Θα χρειαστείς μόνο λίγο αμυγδαλέλαιο. Άπλωσε μερικές σταγόνες από το λάδι στο μέτωπό σου και κάνε ασάζ για μερικά λεπτά προτού ξαπλώσεις το βράδυ. Άφησε το αμυγδαλέλαιο κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε να απορροφηθεί από το δέρμα. Θα δεις διαφορά στην ενυδάτωση του δέρματός σου ήδη από την πρώτη εφαρμογή. Για να δεις όμως αποτέλεσμα στη λείανση των ρυτίδων, θα πρέπει να εφαρμόζεις αμυγδαλέλαιο για περίπου ένα μήνα, κάθε βράδυ.

Τώρα που ξέρεις ότι μπορείς να μειώσεις τον σχηματισμό ρυτίδων στο μέτωπό σου μόνο με ένα φυσικό υλικό, μένει να μάθεις ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις.

Οι μαλακτικές του ιδιότητες κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο. Το να κρατάς το δέρμα ενυδατωμένο είναι το κλειδί για την πρόληψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

Σε ποια σημεία του προσώπου δημιουργούνται όμως; Ας εξηγήσουμε τους διάφορους τύπους ρυτίδων και πού οφείλονται αυτές, ώστε να τις ξεφορτωθείτε μια και καλή με ένα μυστικό όπλο που τώρα έχετε στη διάθεσή σας! Γραμμές αφυδάτωσης

Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα μας χάνει την ελαστικότητά της, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο πρόσωπο: ο εφιάλτης στην ομορφιά.

Ραδιοσυχνότητες: Με τη θεραπεία ελεγχόμενης θερμικής και μηχανικής διέγερσης των ινοβλαστών μέσω ραδιοσυχνoτήτων (Micro Needling RF) ενεργοποιείται η διαδικασία επούλωσης του δέρματος και επιτυγχάνεται σύσφιξη των ιστών, αύξηση παραγωγής νέου κολλαγόνου (έως και 50%) και λείανση των ρυτίδων του στρες στο μέτωπο χωρίς ωστόσο να προκαλεί αποφλοίωση. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 3-4 συνεδρίες με απόσταση 3 εβδομάδων μεταξύ τους.


Δημοσίευση: 16/11/2019


. .