Ο λυκίσκος λειτουργεί ως φυσικό μυοχαλαρωτικό ενώ παράλληλα θεωρείται αποτελεσματικότατος στην καταπολέμηση της αϋπνίας του έντονου στρες της υπερέντασης και του εκνευρισμού. Οι ηρεμιστικές του ιδιότητες επιδρούν στο νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα να προσφέρουν χαλάρωση και ήρεμο ύπνο και να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αποτελεσματικά περιπτώσεις ήπιας και μέτριας κατάθλιψης.

Επίσης ευεργετικό βότανο είναι η λεβάντα , η οποία έχει πολύ καλές ηρεμιστικές ιδιότητες και προσφέρει ήρεμο ύπνο σε περιπτώσεις αϋπνίας. Το άρωμα της λειτουργεί ευεργετικά σε περιπτώσεις μελαγχολίας και ήπιας κατάθλιψης. Η κατευναστική της δράση, την καθιστά ιδανική για την αντιμετώπιση εκνευρισμού και υπερέντασης, όπως επίσης είναι αγχολυτική.

Το δεντρολίβανο , τόσο ως έγχυμα όσο και το αιθέριο έλαιο του, είναι ιδιαίτερα τονωτικό για την πνευματική λειτουργία και το νευρικό σύστημα. Αναζωογονεί και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την πνευματική κόπωση και τα προβλήματα συγκέντρωσης. Το δεντρολίβανο είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται άμεσα με την κατάθλιψη.

Η συνολική λειτουργία του δικτύου βασίζεται στην πιστή εφαρμογή των διαδικασιών του συστήματος ποιότητας και όλο το προσωπικό που επηρεάζει την ποιότητα γνωρίζει και είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο στην εφαρμογή των διαδικασιών που αφορούν τη θέση του. Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου και αξιόπιστων υπηρεσιών στους εξεταζόμενους και τους ασθενείς.

Το επιστημονικό μας προσωπικό εγγυάται την αξιοπιστία των υπηρεσιών που προσφέρουμε κατατάσσοντας τα κυτταρολογικά μας εργαστήρια στην κορυφή.

Προκειμένου να επιλέξει το ALPHA PROLIPSIS την καλύτερη μέθοδο τυποποίησης HPV και να την προτείνει στους συνεργάτες του ιατρούς έθεσε...

Προς αυτόν το σκοπό μπορούμε να επιστρατεύσουμε τη φύση και μια σειρά από ευεργετικά βότανα που πρέπει να μας συντροφεύουν καθημερινά αποτελώντας την ασπίδα που χρειαζόμαστε για να απομακρύνουμε τις επιτπώσεις από εντάσεις, κακές ειδήσεις, κούραση, γκρίνιες και ό,τι άλλο μας ταλαιπωρεί.

Μπορεί το άγχος να πρωταγωνιστεί πλέον στη ζωή μας λόγω δεκάδων παραγόντων που το καθιστούν αναπόφευκτο, ωστόσο οφείλουμε να βρούμε τρόπους να προστατεύουμε τη ψυχική μας υγεία και κατ΄επέκταση την ποιότητα ζωής μας.

Βοτανα ασπιδα για τη ψυχικη μας υγεια Οι 12 "θεοί" που μας απαλλάσσουν από το άγχος

Μαζί με το χαμομήλι είναι από τα καλύτερα βότανα για να διαλύσετε τα αέρια που συσσωρεύονται στο πεπτικό σύστημα και σας προκαλούν φούσκωμα και πόνο. Στη βοτανική επιστήμη θεωρείται ένα "θερμαντικό" βότανο, το οποίο σημαίνει ότι κάνει τον οργανισμό να παράγει περισσότερη θερμότητα. Αλλά ο λόγος που το τζίντζερ ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα βότανα, είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες στην αντιμετώπιση της ναυτίας και του εμετού.

Το αιθέριο έλαιο του συγκεκριμένου βοτάνου περιέχει μενθόλη, μία πτητική ουσία που έχει μια άμεση αντισπασμωδική επίδραση επί του λείου μυός της πεπτικής οδού. Επιπλέον, η ευχάριστη μυρωδιά της μέντας μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσει τα νεύρα και ως εκ τούτου να ηρεμήσει ένα νευρικό στομάχι.

Η νεύρωση στομάχου δεν αφορά κάποια συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά την γενικότερη δυσφορία που προκαλούν οι στομαχικές διαταραχές. Αυτές κατά κανόνα εκδηλώνονται με δυσπεψία, καούρα, ξινίλες, φούσκωμα, στομαχόπονο και τάση προς εμετό.

Το άγχος είναι αναπόφευκτο κομμάτι της σύγχρονης ζωής, ειδικά στις μέρες μας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, και συχνά έχει βλαβερές συνέπειες στην υγεία. Οι πιο συνηθισμένες εκδηλώσεις του άγχους περιλαμβάνουν ταχυκαρδίες, εξάντληση, αϋπνία, ημικρανίες και γαστρεντερικές διαταραχές. Οι περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν σε συμβατικά φάρμακα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα αλλά έχουν πολλές παρενέργειες, καθώς προκαλούν εθισμό.

Βαλσαμόχορτο Χρησιμοποιείται εκτενώς στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Έχει ηρεμιστικές και αναλγητικές ιδιότητες και ανακουφίζει πολλά από τα συμπτώματα του άγχους. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά ή από ανθρώπους που λαμβάνουν θεραπεία με κυκλοσπορίνες ή που πάσχουν από νόσο του ήπατος.

Βαλεριάνα Γνωστή για τις ηρεμιστικές και σπασμολυτικές ιδιότητές της, έχει τονωτική δράση στο νευρικό σύστημα και χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.


Δημοσίευση: 15/11/2019


. .