Η μηχανική υποστήριξη αναπνοής είναι η θεραπεία που επιλέγεται για ασθενείς με εγκαύματα οι οποίοι έχουν υποφέρει από τραυματισμό των αεροφόρων οδών. Αυτό το είδος τραυματισμού είναι συχνό σε άτομα που έχουν υποστεί εγκαύματα. Βασικά, αυτό προκαλείται από εγκαύματα στο αναπνευστικό…

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε άργιλο, είναι σημαντικό να αποφεύγετε την ανάμειξή του με πλαστικά ή μεταλλικά σκεύη καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να χάσει μερικές από τις ωφέλιμες ιδιότητες που διαθέτει. Αντ’ αυτού μπορείτε να χρησιμοποιείτε γυάλινα, ξύλινα ή κεραμικά σκεύη.

Μερικές ιατρικές πηγές αναφέρουν τη φλεγμονή ως αίσθημα «καύσου» ιδίως χάρη στα χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω. Ωστόσο, όταν οι φλεγμονές γίνονται χρόνιες, η περιοχή που παρουσιάζει τη φλεγμονή μπορεί να είναι πιο ψυχρή στο άγγιγμα και να μην φαίνεται πλέον τόσο πρησμένη.

Ο τύπος των λιπών και ελαίων που επιλέγετε μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα της φλεγμονής και του πόνου. Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στις επεξεργασμένες τροφές, μπορούν να αυξήσουν τον πόνο και την φλεγμονή στο σώμα: το ίδιο μπορούν να κάνουν πολλά έλαια και μαργαρίνες που προέρχονται από το καλαμπόκι ή οι πηγές ηλιέλαιου. Αυτά τα έλαια είναι πλούσια σε ω-6 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και μπορούν επίσης να αυξήσουν τη γενική φλεγμονή.

Τότε η φλεγμονή που είναι μία φυσιολογική διαδικασία αμύνης αποβαίνει επιζήμια. Γιατί παράγονται διαρκώς οι χημικές ουσίες που οδηγούν όχι μόνο στον χρόνιο πόνο, αλλά και στη χρόνια καταστροφή των ιστών που φλεγμαίνουν, χωρίς να μπορεί να ακολουθήσει η διαδικασία αποκατάστασης των ιστών και οργάνων και η παράλληλη απομάκρυνση των χημικών ουσιών που γίνεται στην περίοδο της αποκατάστασης και παράγουν τα συμπτώματα της φλεγμονής.

Το πρόβλημα αρχίζει, εάν η «οξεία φλεγμονή» παραταθεί πάρα πολύ, παραδείγματος χάριν επειδή ο οργανισμός είναι καταβεβλημένος και δεν έχει τις δυνατότητες φυσιολογικής αντίδρασης το ανοσοποιητικό του σύστημα ή έχει ελλείψεις θρεπτικών ουσιών και είναι ανίκανος να λειτουργήσει σωστά λόγω των ελλείψεων και να θεραπευθεί.

Μια μέρα ζητήθηκε από έναν στοχαστή της Ιατρικής ποια είναι η πιο σοβαρή ασθένεια του αιώνα. Οι παρόντες περίμεναν να απαντούσε ο καρκίνος και το έμφραγμα. Με μεγάλη τους έκπληξη ο επιστήμονας απάντησε: "Η αδιαφορία". Όλοι τότε κοιτάχτηκαν στα μάτια και ο καθένας τους αντιλήφτηκε ότι ήταν σοβαρά άρρωστοι. Στο τέλος του ζητήθηκε ποια είναι η θεραπεία και ο επιστήμονας απάντησε: "Να το αντιληφθείτε".

Προσοχή!!! Οι πληροφορίες που δίδονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια συμβουλή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Τοποθετήστε μερικές σταγόνες ζεστού βάμματος λομπέλιας μέσα σε κάθε αυτί και ταπώστε με βαμβάκι. Αντικαταστήστε αυτό με το αντι σπασμωδικό απόσταγμα ή τη φόρμουλα των αυτιών και των νεύρων (B&B) αν χρειαστεί. Λυκίσκος-Hops

Τα παραπάνω είναι κάποιες βασικές και αποτελεσματικές οδηγίες που σίγουρα θα μας βοηθήσουν να δούμε μεγάλη βελτίωση από τον πρώτο κιόλας μήνα, αλλά επειδή ο καθένας από εμάς είναι ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο πλάσμα της φύσης με τις δικές του ανάγκες, καλό θα ήταν για τα βέλτιστα αποτελέσματα στην υγεία όλου του οργανισμού να ακολουθούμε ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις δικές μας ιδιαιτερότητες και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε λάβει.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο εγκέφαλός μας συνδέεται στενά με το έντερο και για αυτόν τον λόγο το έντερο δεν χαρακτηρίζεται άδικα και «δεύτερος εγκέφαλος» γιατί στην πραγματικότητα προέρχεται από τους ίδιους ιστούς με το κεντρικό νευρικό μας σύστημα κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη. Επομένως, έχει πολλές δομικές και χημικές συνδέσεις με τον εγκέφαλο, γι’αυτό και επηρεάζει άμεσα στην ψυχολογική μας ψυχοσύνθεση.

Ο Ιπποκράτης έλεγε «η σπηλιά της ζωής και του θανάτου είναι το έντερό μας» . Πόση αλήθεια υπάρχει σε αυτήν την φράση! Άλλωστε στα Ασκληπιεία, το πρώτο πράγμα που έκαναν οι θεραπευτές της εποχής ήταν μια 3μερη νηστεία υπό παρακολούθηση. Έχουν διαπιστωθεί πλήθος συμπτωμάτων στο σώμα μας από την δυσλειτουργία του εντέρου, που ούτε καν φανταζόμαστε ότι προέρχεται από αυτό.

Φλεγμονή είναι η αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε οποιοδήποτε βλαπτικό αίτιο. Παρ’ όλο που η ενεργοποίησή της συχνά δημιουργεί δυσάρεστα συμπτώματα, η φλεγμονή είναι μια αμυντική λειτουργία του οργανισμού απέναντι σε μικροοργανισμούς (ιούς, βακτήρια, μύκητες, παράσιτα, κλπ.), μηχανικούς-χημικούς παράγοντες (π.χ. τραυματισμοί, εγκαύματα, δηλητηριάσεις), διαταραχές του ανοσοποιητικού (αλλεργίες, αυτοανοσίες), κ.ά.

Όταν η συγκεκριμένη διαδικασία δεν υποχωρεί, η φλεγμονή γίνεται χρόνια ενώ ο οργανισμός παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μακροπρόθεσμα η χρόνια φλεγμονή έχει αρνητική επίδραση στους ιστούς και τα ζωτικά μας όργανα. Έρευνες έδειξαν πως η χρόνια φλεγμονή ευθύνεται για μια σειρά καταστάσεων και προβλημάτων υγείας, από άσθμα εώς και μορφές καρκίνου. Ποια είναι τα συμπτώματα της χρόνιας φλεγμονής;

Η φλεγμονή είναι μια φυσική διαδικασία του σώματος κατά την οποία ο οργανισμός αντιστέκεται σε ότι του προκαλεί κακό και βλάβη, όπως μολύνσεις, τραυματισμοί και τοξίνες. Είναι μέρος της διαδικασίας της ίασης και την θεραπείας. Όταν κάτι προκαλεί βλάβη στα κύτταρά μας το σώμα απελευθερώνει χημικές ενώσεις που πυροδοτούν την αντίδραση του αμυντικού μας συστήματος.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .