Σχεδόν μαζί με τον κύριο Ασκητή, τον πρώτο γιατρό που είδαμε να μιλάει στον πυρήνα της mainstream τηλεόρασης τόσο ανοιχτά για σεξ όσο δε μίλησε κανείς πριν ή μετά, στο γραφείο μπήκαν και τρεις φανταστικές, φρέσκες πορτοκαλάδες (μία για εκείνον, μία για τη Φραντζέσκα και μία για μένα). Ήταν όλα έτοιμα να προχωρήσουμε υγιεινά, ειρηνικά και με καθαρή εστίαση σε όλο το 'σεξ και σχέσεις' που μπορεί να απασχολεί έναν 30άρη.

Καθίσαμε στο γραφείο του προέδρου του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας με μια ατζέντα γεμάτη ερωτήσεις για σεξ, σχέσεις, εγώ, ψυχολογικά και Facebook.

O Mike Scott των Waterboys μας είπε ότι λατρεύει τα ελληνικά κλαρίνα

Επομένως, με νόμο ή συλλογική σύμβαση μπορούν να ρυθμιστούν τα ζητήματα επεξεργασίας στα εργασιακά, μεταξύ των οποίων και η συγκατάθεση, σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται το ιδίως για τους όρους…εργαζομένου με το για σκοπούς έως και σχέσης απασχόλησης, ο λόγος είναι παραθετικός και κανένα απο τα θέματα όπως για σκοπούς άσκησης και απόλαυσης, σε ατομική ή συλλογική βάση, δικαιωμάτων και παροχών που σχετίζονται με την απασχόληση δεν αποτελεί αντικείμενο συγκατάθεσης.

Εξαιρετικά προβληματική η πρόβλεψη της παραγράφου 1 για «επεξεργασία για την αποκάλυψη ποινικών αδικημάτων μόνο εάν υπάρχουν τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν την υποψία ότι το υποκείμενο των δεδομένων έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα ενώ απασχολείται», η οποία δίνει ανακριτικές εξουσίες (!) στον εργοδότη και το δικαίωμα να αποφασίζει αν υφίστανται ποινικά αδικήματα στον εργασιακό χώρο!

Δ) Τέλος, σχετικά με την όγδοη παράγραφο, εφόσον κρίνεται σκόπιμο να περιλαμβάνεται ρητή αναφορά στα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, εκτός του ότι θα ήταν πράγματι σκόπιμο αυτή να γενικευτεί ώστε να καταλαμβάνει όλα τα συστήματα επιτήρησης εν γένει, θα πρέπει ρητά να περιλαμβάνει τον εξαιρετικό χαρακτήρα του επιτρεπτού της παρακολούθησης. Βοηθητική είναι η σχετική διάταξη του προηγούμενου νομοσχεδίου.

Ίσως θεωρείτε ότι ανήκει στη σφαίρα του αυτονόητου, όμως κάνετε λάθος. Για κάποιους ανθρώπους ένα φιλί εκτός της σχέσης δεν είναι καν άξιο αναφοράς, ενώ για άλλους και μόνο η συχνή ανταλλαγή μηνυμάτων με ένα πρόσωπο που δεν ανήκει στο στενό φιλικό περιβάλλον λογίζεται ως απιστία. Ο μόνος τρόπος να ξεκαθαρίσετε τυχόν «γκρίζα» σημεία, είναι να το κουβεντιάσετε και να θέσετε ορισμένα όρια.

Δωρεάν εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς στην ημερίδα «Education Evolution: οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή»

Greenpeace: Μόνο 1 στους 10 Έλληνες γνωρίζει τη σημασία του σήματος της ανακύκλωσης συσκευασιών

Τα συγκεκριμένα λάδια παρουσιάζουν χαμηλότερο ιξώδες στις υπερβολικές αυξήσεις της θερμοκρασίας, εξασφαλίζουν την ομαλή και ίση κίνηση των κινούμενων τμημάτων και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου. Αυτό, ωστόσο, σημαίνει ότι δημιουργούν πιο λεπτό λιπαντικό φιλμ, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο, ειδικά για τους κινητήρες με μεγάλο αριθμό διανυθέντων χιλιομέτρων, οι οποίοι απαιτούν επιπρόσθετη προστασία. Έχει πραγματικά σημασία η έγκριση του κατασκευαστή;

Δεύτερον, τα συνθετικά προϊόντα διαθέτουν δείκτη χαμηλού ιξώδους κι έτσι, ενδέχεται να διαρρεύσουν μέσω των στοιχείων στεγανοποίησης, ή ακόμη και να τα καταστρέψουν. Όμως, για σπορ αυτοκίνητα και οχήματα υψηλής ισχύος, τα οποία διαθέτουν κινητήρες και εξαρτήματα που υπόκεινται σε ακραίες συνθήκες, τα ορυκτέλαια αντενδείκνυνται, διότι η έντονη επίδραση της θερμότητας ενδέχεται να επιφέρει την καταστροφή τους. Τι σημαίνει η ένδειξη SAE στην ετικέτα;

Συμβουλή του AutoDoc: για τα παλιότερα μοντέλα κινητήρα με πολλά διανυθέντα χιλιόμετρα, τα συνθετικά έλαια δεν ενδείκνυνται, ιδίως εάν έχει γίνει προηγουμένως χρήση ορυκτέλαιων. Πρώτα από όλα, τα πρόσθετα στα συγκεκριμένα λάδια μπορούν να διασπάσουν την παλιά αιθάλη που έχει ήδη επικαθήσει και στην ουσία, παρεμποδίζουν τη λειτουργία του κινητήρα, διότι αυτό συνεπάγεται επιπλέον καταπόνηση του κινητήρα που προκαλεί φθορά στα εξαρτήματά του.

Ο συντελεστής μεταβολής εκφράζεται επί τοις εκατό, είναι συνεπώς ανεξάρτητος από τις μονάδες μέτρησης και παριστάνει ένα μέτρο σχετικής διασποράς των τιμών και όχι της απόλυτης διασποράς, όπως έχουμε δει έως τώρα. Εκφράζει, δηλαδή, τη μεταβλητότητα των δεδομένων απαλλαγμένη από την επίδραση της μέσης τιμής. Για το πρώτο παράδειγμα του βάρους έχουμε συντελεστή μεταβολής για τις δύο ομάδες μαθητών:

Διάμεσος (δ) ενός δείγματος ν παρατηρήσεων οι οποίες έχουν διαταχθεί σε αύξουσα σειρά ορίζεται ως η μεσαία παρατήρηση, όταν το ν είναι περιττός αριθμός, ή ο μέσος όρος (ημιάθροισμα) των δύο μεσαίων παρατηρήσεων όταν το ν είναι άρτιος αριθμός.

Στις περιπτώσεις που δίνεται διαφορετική βαρύτητα (έμφαση) στις τιμές x 1 , x 2 ,..., x ν ενός συνόλου δεδομένων, τότε αντί του αριθμητικού μέσου χρησιμοποιούμε τον σταθμισμένο αριθμητικό μέσο ή σταθμικό μέσο (weighted mean).

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν ταυτίσει την ευτυχία με τον καταναλωτισμό. Νιώθουν ευτυχισμένοι όταν πηγαίνουν για ψώνια και αγοράζουν καινούργια πράγματα, ωραία πράγματα. Όμως.. πράγματα. Και πόσο διαρκεί αυτή η χαρά; Αυτή η ευτυχία; Πολύ λίγο. Και μετά συνεχίζουν και θέλουν και κάτι άλλο για να είναι ευτυχισμένοι και μετά πάλι κενό, πάλι τίποτα.

Η ευτυχία για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική. Πολλές φορές μάλιστα πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα ή που δεν προλαβαίνουμε να δούμε και τα προσπερνάμε με αδιαφορία μπορεί να είναι αυτά που θα κάνουν κάποιον άλλον να αισθανθεί απόλυτα ευτυχισμένος.


Δημοσίευση: 14/11/2019


. .