Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Είναι όντως τόσο κακό να συστήνεσαι στον άλλο και να του δείχνεις όλες τις πτυχές σου; Είναι κακό να αποκαλύπτεις τα σκοτεινά σου κομμάτια ή αυτά που σε δυσκολεύουν; Είναι κακό να λες σ’αγαπώ από την αρχή; Ε ναι το τελευταίο είναι λίγο spooky. Υπάρχουν και κάποιοι άγραφοι κανόνες ρε παιδιά. Από την άλλη, και γιατί να μην το πεις; Δείξε από την αρχή ότι είσαι τρελός ώστε να μην σε κατηγορεί αργότερα για απότομη αλλαγή συμπεριφοράς.

Το κλασικό πρόβλημα που προκύπτει, όχι μόνο στις σχέσεις, αλλά ατομικά σε κάθε άνθρωπο. Για κάποιο λόγο μεγαλώνουμε με το σκεπτικό ότι το να εκτίθεσαι και να δείχνεις τις αδυναμίες, τις ευαισθησίες και το πώς νιώθεις είναι δείγμα αρνητικό και πρέπει να νιώθουμε και ενοχικά όταν φερόμαστε έτσι. Το μεγαλύτερο ‘λάθος’ είναι όταν τολμάμε να εκτεθούμε στον έρωτα και να ξεφτιλιστούμε εξαιτίας αυτού που νιώθουμε.

Το να είσαι τρωτός σημαίνει να ανοίγεσαι και να εκτίθεσαι, είτε στην απόρριψη, είτε στην κριτική, είτε στην ταπείνωση. Σημαίνει ότι, από συνειδητή επιλογή σου, θα πεις και θα κάνεις εκείνο που πιστεύεις ότι πρέπει να πεις ή να κάνεις χωρίς να σε ενδιαφέρει αν θα εισπράξεις απόρριψη, κριτική ή ταπείνωση για αυτό. Δεν σε νοιάζει να είσαι δημοφιλής και σπουδαίος, σε νοιάζει να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου.

Το να είσαι τρωτός, το να είσαι ευάλωτος αυτόματα συγχέεται με αδυναμία και δειλία. Το να είσαι τρωτός, νομίζουν μερικοί, είναι συνώνυμο του δειλός και του αδύναμος ή περίπου. Σημαίνει ότι οι άλλοι σε πληγώνουν, σημαίνει ότι τους ανέχεσαι να σε κακομεταχειρίζομαι. Και γιατί, φυσικά, να θέλει κάποιος να υφίσταται τέτοιες συμπεριφορές;

Έχω ξαναθ ίξει το θέμα : πολλ οί άντρες δυσκολεύονται να διακρίνουν μεταξύ ευαισθησίας και αδυναμίας.

Στους ηλικιωμένους, τα κρύα πόδια μπορεί να είναι ένα σημάδι περιφερικής αρτηριοπάθειας , μιας κατάστασης που προκαλεί απόφραξη ή στένωση των αρτηριών. Άλλα συμπτώματα της πάθησης είναι οι κράμπες και οι μη φυσιολογικές αλλαγές στα νύχια σας. Η περιφερική αρτηριοπάθεια μπορεί επίσης να επηρεάσει τα άτομα με διαβήτη ή τους καπνιστές ιστορικό καπνίσματος.

Αν όμως τα χέρια σας είναι παγωμένα ακόμα και όταν σημειώνεται μέτρια μείωση της θερμοκρασίας, μπορεί να έχετε το σύνδρομο Raynaud , μια σχετικά ακίνδυνη κατάσταση, η οποία προκαλεί επίσης αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, το οποίο γίνεται λευκό, μπλε ή κόκκινο.

Τα κρύα χέρια και πόδια αποτελούν φυσιολογική αντίδραση του σώματος όταν εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορεί όμως να συμβεί και χωρίς σοβαρή αιτία.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί «πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ προς το υπουργείο Εργασίας η εισαγωγή στην ισχύουσα νομοθεσία για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων ρητών ρυθμίσεων για τις υποχρεώσεις των εργοδοτών και, κυρίως, απαγορεύσεων για την πρόληψη της καταπόνησης των εργαζομένων και ρύθμισης των συνθηκών εργασίας τους στις περιπτώσεις έκθεσης σε έντονα καιρικά φαινόμενα (ψύχος, καύσωνας, κλπ)».

Η διακοπή των συγκοινωνιών και η επικινδυνότητα όλων των δρόμων και όχι μόνο των κεντρικών οδικών αρτηριών, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και του παγετού, που ακολουθεί, αλλά και της χαμηλής ορατότητας σε πολλές περιπτώσεις, αποτελούν τυπική περίπτωση σπουδαίου λόγου, που δικαιολογεί, σύμφωνα με την καλή πίστη, τη μη παροχή της εργασίας.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των εργαζομένων στην εργασία τους λόγω κακοκαιρίας προβλέπεται:

Έτσι, μιλώντας για αξίες, μιλούμε και για δεδομένα. Τώρα, η κατάσταση μας στον κόσμο μπορεί να κατανοηθεί σε πολλά επίπεδα - κυμαινόμενοι από το επίπεδο του γονιδιώματος έως το επίπεδο των οικονομικών συστημάτων και των πολιτικών διακανονισμών. Αλλά εάν θα μιλήσουμε για την ανθρώπινη ευημερία είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Επειδή γνωρίζουμε ότι η εμπειρία μας για τον κόσμο και τον εαυτό μας μέσα του πραγματοποιείται μέσα στον εγκέφαλο -

Αν και συχνά χρησιμοποιούμε την ίδια λέξη για να εκφράσουμε και τα δύο συναισθήματα, ο φθόνος δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη ζήλια. Η ζήλια είναι το συναίσθημα που νιώθουμε όταν φοβόμαστε ότι θα χάσουμε κάποιον ή κάτι εξαιτίας κάποιου ανταγωνιστή. Αντιθέτως ο φθόνος «πυροδοτείται» όταν κάποιο άλλο πρόσωπο επιτύχει ή αποκτήσει κάτι το οποίο και εμείς θα θέλαμε να έχουμε. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι συνήθως επιθυμούμε το κακό εκείνου που έχει αυτό που εμείς δεν έχουμε.

Τα τρία διαφορετικά δίκτυα έχουν, σύμφωνα με την ανθρωπολόγο, διαφορετικές εξελικτικές λειτουργίες. «Πιστεύω ότι η σεξουαλική ορμή εξελίχθηκε για να μας κάνει να αναζητήσουμε γενικώς κάποιον σύντροφο, ο έρωτας για να μας κάνει να εστιάσουμε την ενέργειά μας σε έναν μόνο σύντροφο για ένα διάστημα ικανό ώστε να αποκτήσουμε απογόνους και η αφοσίωση για να μας κάνει να μείνουμε με αυτόν τον σύντροφο τουλάχιστον ώσπου να μεγαλώσουμε μαζί ένα παιδί» λέει.


Δημοσίευση: 16/11/2019


. .